Meld je aan voor de fijne kraamzorg van de Kraamwolk

Wat kost kraamzorg?

Kraamzorg wordt in elke zorgverzekering volledig vergoed. Wij werken met iedere zorgverzekeraar samen (de financiële administratie wordt afgehandeld door een tussenpersoon die geregistreerd staat bij de zorgverzekeraars).

Eigen bijdrage

Het is wel mogelijk dat je een eigen bijdrage moet betalen. Dit hangt af van het soort verzekering dat je hebt afgesloten. Raadpleeg je zorgverzekeraar om dit na te vragen.

Hoeveel uren kraamzorg?

Normaal gesproken heeft iedere vrouw recht op minimaal 49 uur kraamzorg. Bij kunstvoeding is dit 45 uur. In sommige gevallen kan het zijn dat je recht hebt op meer uren kraamzorg. Dit wordt in de kraamweek bekeken, bijvoorbeeld wanneer we zien dat er extra begeleiding nodig is bij het geven van borstvoeding. En zo zijn er nog meer omstandigheden waardoor meer uren gegeven kunnen worden en dit dus ook vergoed wordt door de zorgverzekeraar.
Er zijn situaties waardoor we minder kraamzorg geven. Wanneer we bijvoorbeeld in een niet voorziene situatie komen en we de planning niet rondkrijgen dan zullen we er voor moeten zorgen dat ieder gezin wel zorg krijgt.In dat geval zullen we moeten afschalen naar minder zorguren.We blijven ten alle tijden goed kijken naar de mogelijkheden.