Heb je vragen of wil je meer informatie?

Stuur ons dan een Whats-app bericht via 06 – 14 94 56 84. Mailen mag ook: info@je-ris.nl

Bevallen in bad… het zal je zeker bevallen!

Je lichaam levert een topprestatie tijdens de bevalling. Trots kun je zijn op wat je lichaam allemaal kan! Er zijn verschillende manieren en technieken die je helpen te ontspannen tijdens de verschillende fasen van de bevalling. Wat dacht je van bevallen in bad?

Het is een manier van bevallen die steeds populairder wordt en dat is niet zonder reden! Het warme water in het bad zorgt voor natuurlijke pijnstilling. Een van de beste manieren van natuurlijke pijnstilling. Maar wat moet je allemaal regelen? En is een bevalling in bad wel veilig?

Waarom bevallen in een bevalbad?

Door het warme water kan je lichaam veel beter ontspannen. Er ontstaan in je lichaam hormonen die ervoor zorgen dat de je de pijn die je voelt tijdens de bevalling beter kunt dragen. Omdat je beter ontspant is de kans op inscheuren ook kleiner.

Hoe werkt het bevallen in bad?

Vanaf de actieve fase van de bevalling, of wanneer de verloskundige het aangeeft, kun je in het bad gaan. Na 2 uur in bad, moet je ook weer een half uur uit het bad gaan. Vaak is de pijnstillende werking na 2 uur namelijk weg. Het half uur buiten het bad zorgt ervoor dat je daarna weer 2 uur kunt profiteren van de pijnstillende werking. Wanneer het water 24 uur gebruikt is, moet het vernieuwd worden met gebruik van de bijgeleverde pomp.

Huren, 100% hygiënisch

Wanneer je een bevalbad huurt, kun je erop vertrouwen dat dit 100% hygiënisch is. Alle baden worden volledig schoon en hygiënisch geleverd. Het bad zelf wordt specialistisch schoongemaakt. Daarnaast zitten er bij elk bad een aantal nieuwe materialen die je na gebruik niet meer hoeft te retourneren.

Bij elk bad wordt ook altijd een nieuwe binnen hoes geleverd. Het bad komt dus zelf verder niet in contact met het water. Je hebt als het ware je eigen ‘binnenbad’.

* Belangrijk is dat de vloer waarop het bad komt te staan het gewicht van 650 liter water en van de kraamvrouw kan dragen. Nu is dit, ook op houten vloeren, nog nooit verkeerd gegaan.

Wat kun je verwachten?

  • Bevalbad voor 2 personen (650 liter)
  • Nieuwe waterslang om het bad te vullen en te legen (na afloop weggooien, de meest hygiënische methode
  • Nieuwe thermometer voor perfecte temperatuur
  • Nieuw schepnetje
  • Set met verschillende universele kraankoppelingen
  • Persoonlijk gesteriliseerde hygiënische hoes
  • Elektrische opblaaspomp
  • Dompelpomp
  • Opzetinstructie

Afmetingen bevalbad:

Externe max afmetingen: 193×165
Totaal gewicht bij gevuld bad: 650 kg exclusief gewicht personen aanwezig in bad.

Wat kost het huren van een bevalbad?

Je huurt het bevalbad voor een periode van 5 weken (vanaf 37 tot 42 weken) voor € 155,- (incl. btw).

In week 37 staat alles voor je klaar. Kom je het bad ophalen dan krijg je van ons handige tips & tricks over waar je op moet letten. Dan is er ook alle gelegenheid om al je vragen te stellen. Wij delen graag ons enthousiasme voor het bevallen in bad met je!

Woon je wat verder weg, dan is versturen ook geen enkel probleem. De verzendkosten zijn dan wel voor eigen rekening. Krijg je kraamzorg via ons, dan nemen wij het bad weer mee retour*. En anders komen de retourkosten voor eigen rekening. Mocht je niet in bad kunnen bevallen dan ontvang je € 30,- retour, mits de doos van het hygiëne pakket ongeopend is.

Wanneer het bad is gereserveerd ontvang je van ons de rekening via de e-mail. Zodra de rekening is betaald, is de reservering van het bad definitief. De eventuele verzendkosten zullen na het verzenden van het bevalbad worden gefactureerd.

 

*Omdat onze locatie niet voor alle kraamverzorgsters op hun woon werk route ligt, is het niet altijd mogelijk dat de kraamverzorgster het bevalbad mee terug kan nemen. Je moet dan zelf zorgen voor het retourneren van het bad. Wel zorgen we dan voor een korting wanneer deze via Post nl wordt verstuurd.