Natuurlijke kraamzorg

In je zoektocht naar de kraamzorg die bij jou past, kom je vast en zeker ook natuurlijk kraamzorg tegen. Je vraagt je misschien af: ” Wat is nu precies natuurlijke kraamzorg? Is dat niet ontzettend zweverig en ‘geitenwollensokkerig’ en past dit wel bij mij?”

Op deze pagina vertellen wij je graag meer en wij hopen dat je net als wij enthousiast raakt!

Zorgen voor een blije baby

Jessica Schottert, oprichtster van de Kraamwolk vertelt: “Ik heb de opleiding natuurlijke kraamzorg gevolgd. Dit is voor mij echt een eye-opener geweest. Ik ben anders gaan kijken naar pasgeboren baby’tjes. En dit heeft mij ook een andere kijk op het leven gegeven.”

“Wat ons heel erg aan spreekt is de praktische kant van de natuurlijke kraamzorg. Wij hebben tools gekregen om de verzorging van jouw baby anders te doen dan ons is geleerd in onze reguliere opleiding tot kraamverzorgende. Doordat wij deze nieuwe tools zijn gaan toepassen, merken wij dat een baby hier prettiger op reageert. Wij kijken écht naar een baby en (omdat iedere baby uniek is) wilen wij samen met jou ontdekken wat er past bij jullie baby’tje. Hierdoor leer jij je kindje goed kennen.”

Vandaar dat je bij De Kraamwolk naast reguliere kraamzorg ook kunt kiezen voor natuurlijke kraamzorg. Alle kraamverzorgsters binnen ons team kunnen natuurlijke kraamzorg geven, daarbij met name gericht op de praktische kant van de natuurlijke kraamzorg.

Kraamzorg die bij jou past

Bij natuurlijke (en ook bij de reguliere) kraamzorg kijken we echt naar wie je bent als persoon, door met je in gesprek te gaan ontdekken wij samen wat belangrijk voor je is. Zo komen we tot de kern van de zorg. En kunnen we deze aanpassen op de persoon, dus op jou.

Wij kijken erg naar de behoefte van de natuurlijke kraamzorg zoals het past bij jou. Zo wil het ene gezin wel billendoekjes gebruiken en wil de ander juist dat haar baby verschoont word met water. Wat je vooral van ons mag verwachten in de natuurlijke kraamzorg is dat we samen kijken naar hoe natuurlijk jij het hebben wilt. Wij proberen zo goed als mogelijk op de hoogte te blijven van nieuwste ontwikkelingen binnen de natuurlijke kraamzorg. Wat er vooral in terug komt is de warmte die we aanbieden aan jullie kindje. We zullen jullie ook adviseren veel huid op huid tijd door te brengen met jullie kindje. Dit omdat we zien hoe goed een baby hierop reageert en ook ouders zien we hier intens van genieten. Ook zien we hoe belangrijk rust is voor jullie als gezin. Door de rust die er in huis is merken we dat er tijd is om echt stil te staan bij wat je voelt. Het gevolg hiervan is dat je verwerkingsproces ook echt kan beginnen. We proberen een luisterend oor aan te bieden en jullie bij te staan in deze bijzondere periode die soms ook heel intens kan zijn. We hebben respect voor jullie en jullie huishouden. Als het aan ons ligt maken we er echt een prachtige week van. We proberen zo open mogelijk te zijn in onze communicatie. We kunnen niet in elkaars hoofd kijken en daarom is die openheid zo belangrijk. We zijn oordeelloos en nemen iedere situatie zoals die komt.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over de natuurlijke kraamzorg en hoe waardevol dit voor jou en je baby kan zijn.