Wat kun je verwachten?

Zodra je weet dat je zwanger bent, kun jij je al aanmelden voor zorg. Voor vragen zijn we de gehele zwangerschap bereikbaar. We nemen rond de 30 weken van jouw zwangerschap contact met je op voor een intake gesprek bij jullie thuis of wanneer je zwanger bent van een tweede of meerdere kindje zal dit telefonisch plaats vinden. Er wordt tijd genomen om jullie vragen te beantwoorden en door te spreken wat jullie verwachtingen zijn. We leggen ook precies uit wat we komen doen tijdens de kraamweek. Soms kan het zijn dat je het fijn vindt wanneer we eerder dan 30 weken langs komen of bellen voor een intake gesprek. Dit regelen we dan met elkaar. In dat geval nemen we later in de zwangerschap, wanneer je dit wenst, telefonisch contact op om de eventuele vragen en wensen voor de kraamweek door te nemen. We denken graag mee met jullie in de meest praktische zin.

Het begint bij de bevalling of na thuiskomst uit het ziekenhuis

Als je thuis gaat bevallen, zijn wij daarbij aanwezig. Wij assisteren de verloskundige en staan jou en je partner bij. Als je in het ziekenhuis bevalt, begint onze dienst op het moment dat je thuiskomt. Wanneer je in het Meander in Amersfoort, De Geldersche Vallei of in de Rivierenland bevalt, zullen wij bij de poliklinische bevalling ook assisteren.

Moeder en kind op de eerste plaats

Natuurlijk moet er huishoudelijk werk gedaan worden. Wij zijn er om het gezin te laten doordraaien in de tijd dat de moeder dat even niet kan. Maar onze eerste prioriteit ligt bij jou als moeder, samen met je baby. Ook de vader wordt niet vergeten. Vaders zitten vaak met veel vragen. Door de vader vanaf het begin bij de verzorging te betrekken, groeien ze makkelijker in hun nieuwe rol en voelen ze zich zekerder.

Onze hoofdtaak is controle en verzorging van moeder en kind en zorgdragen voor de voeding die jij als moeder nodig hebt zodat jij beter kunt herstellen na de bevalling. Daarnaast vervullen wij in overleg kleine lichte huishoudelijke taken zodat jij als moeder in alle rust kunt wennen aan de nieuwe gezinssamenstelling.

Borstvoeding begeleiding

Wij zijn gespecialiseerd in het geven van begeleiding bij borstvoeding. Wanneer er ’s avonds vragen en/of problemen zijn, dan kun ons tot 21:00 uur bereiken via telefoon of whatsapp. Bij dringende vragen kun je daarna altijd de verloskundige bellen voor vragen.

Lees meer over borstvoeding en wat je van ons kunt verwachten.

Wat kun je van ons verwachten?

  • Onze belangrijkste taak is het in de gaten houden van jouw gezondheid en die van jouw baby. Wanneer wij onregelmatigheden constateren zullen wij hier naar handelen.
  • Wanneer je kiest voor borstvoeding zullen wij hier tijd voor maken om je hierin te coachen.
  • Wij maken als extraatje gezonde, voedzame en vooral heerlijke tussendoortjes zodat jij als kersverse moeder kunt herstellen van de bevalling en zo energie krijgt om borstvoeding te geven. Uiteraard houden wij hierbij rekening met jullie budget. Verder kunnen wij indien gewenst/van toepassing rekening houden met allergieën, of vegetarische/veganistische leefwijze.
  • Lichte huishoudelijke taken zoals het schoonhouden van het sanitair, het doen van de was en stoffen van de kraamkamer.
  • Het betrekken van oudere broers en zussen bij de zorg voor hun nieuwe broertje of zusje is belangrijk en wij zullen dat dan ook met plezier doen naast de zorg voor moeder en baby. Wij snappen als geen ander hoe belangrijk het is om hen hierbij te betrekken.

Meer informatie?

Wil je meer weten over onze kraamzorg? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen je graag meer.