Geboorteverlof voor partners per 1 juli 2020

Vijf weken verlof na de geboorte

Eindelijk is het dan toch echt zo ver… alle partners krijgen vanaf vandaag (1 juli 2020) de mogelijkheid om 5 weken verlof te nemen na de geboorte van hun kindje. En wat is dat fijn!

Tegenwoordig zien we sowieso al dat bijna iedere partner in de kraamweek thuisblijft. Dat is al een hele verandering met een aantal jaar geleden toen partners vaak nog dachten ‘Ach laat ik maar gaan werken want dan loop ik niet in de weg…’

Doordat veel partners tijdens de kraamweek thuisblijven van hun werk, zien wij dat er veel meer rust binnen het gezin is. Moeders zijn meer ontspannen en hoeven voor hun gevoel minder te stressen. Ze staan er voor wat betreft de nachten niet alleen voor. Je ziet vaak dat veel vrouwen de zorg automatisch op zich willen nemen wanneer ze weten dat hun partner de volgende dag aan het werk moet. Ze willen hun partner ontlasten, omdat die overdag naar werk moet.

En omdat je als partner vrij bent, kun je beter om gaan met de gebroken nachten. Je zult veel relaxter zijn en minder snel ongeduldig vanwege het slaapgebrek. Want… de volgende dag hoeft er namelijk niet gewerkt te worden. Ja lieve partners, wij zijn blij dat dit verlof voor jullie er doorheen is. Ook jullie verdienen een verlof!

Hoe fijn is het om de eerste weken na de geboorte samen voor jullie kleine baby’tje te mogen zorgen? En niet te vergeten om te kunnen zorgen voor jouw fantastische vrouw die een monsterprestatie heeft geleverd door jullie kindje op de aarde te zetten. Ook zij heeft het verdiend om (net als jij) in alle rust te ontspannen en bij te komen van de zwangerschap en bevalling. Samen kunnen jullie zo op je gemak wennen aan jullie nieuwe gezinssituatie.

Blij zijn wij dat wij jullie die rust met elkaar kunnen geven. Zo krijg je van ons allerlei tips en tricks in de eerste week vaak met iedere dag weer wat nieuwe informatie. Met als doel dat jullie aan het einde van de week helemaal vertrouwd en gewend zijn aan het zorgen voor jullie baby.

In die eerste week genieten wij ervan om goed voor jullie beiden te zorgen en samen met jullie een team te zijn voor een prachtig mooie kraamweek!

Foto: Freepik