6 tips hoe je goed kunt zorgen voor je baby bij warm weer

Wanneer de temperatuur in de zomer flink oploopt, is het belangrijk om o.a. de vochthuishouding van zowel jezelf maar zeker ook van je baby of kleintje goed op peil te houden en vooral te zorgen voor verkoeling. Maar wat kun je het beste wel en wat het beste niet doen? Wij geven je hier een aantal tips:

  1. Vaker aanleggen met borstvoeding – Leg bij het geven van borstvoeding je baby extra vaak aan. Je lichaam maakt namelijk extra veel borstvoeding aan speciaal om je baby meer te kunnen geven.
  2. Extra water – Wanneer je kunstvoeding geeft, geef je baby dan naast de voeding die je all geeft ook extra water. 
  3. Koele kinderwagen – Leg NOOIT hydrofiele doeken of andere doeken over je kinderwagen heen om je baby tegen de zon te beschermen. Dat wordt alleen maar extra heet en er kan zo geen frisse lucht de kinderwagen in. Scherm je kinderwagen liever af met een paraplu. Of zet hem in de schaduw. 
  4. Ventileren is belangrijk – Het kan ook op de baby kamer aardig warm worden op zomerse dagen. Hoewel je geneigd bent om alles dicht te houden tijdens hitte is het ook van belang dat je de ruimte goed ventileert. 
  5. Blijf in de koelte – Zoek bij warm weer lekker de koelte op, dat kan het bos zijn in de schaduw van de bomen, maar ook lekker aan het water op een beschut plekje. Ga bij extreme hitte liever niet of minimaal naar buiten.
  6. Een verfrissend washandje – Zie je dat je baby het erg warm heeft? Gebruik dan een lauwwarm washandje om het gezichtje mee te verfrissen. Zorg wel dat je het washandje niet te koud maakt, want dan is het temperatuurverschil misschien te groot.

Meer tips kun je lezen op www.24baby.nl