Knuffel voor alle dieren op Dierendag

Knuffel voor alle dieren op Dierendag

Vandaag op dierendag zijn we niet alleen heel lief voor de gezinnen maar ook extra lief voor de dieren in de gezinnen! Want een huisdier is niet alleen goed gezelschap maar ook een volwaardig lid van het gezin. En dat het voor toekomstig ouders belangrijk is dat ook de dieren in het gezin wennen aan de nieuwe de baby, blijkt wel uit de vragen die wij hierover vaak krijgen.

Veel huisdieren weten dat er iets gaat veranderen. Ze zijn gewoon niet gek. Ze gebruiken hun zintuigen en voelen aan alles dat er iets gaat veranderen of veranderd is.  Maar hoe laat je ze nu wennen aan de nieuwe baby? Wij helpen je graag met een aantal tips!

Er gaat iets veranderen, maar wat?

Je kunt een hond laten wennen door de luier van de baby bij de neus van jullie hond te houden of een hydrofiele luier waarmee de baby is afgedroogd na de bevalling. Zo maakt je hond kennis met de geuren van de baby en raakt met hem/haar vertrouwd.

Maar wat doe je met bijvoorbeeld een kat die graag overal inkruipt? Geen autostoeltje, babybedje of box is ‘veilig’. En geef ze eens ongelijk! Zo lekker zacht als alles aanvoelt en zo perfect op maat gemaakt lijkt alles voor hen.

Wat je kunt doen om je kat te leren op welke plekken ze niet mogen gaan liggen, kun je een aantal ballonnen opblazen. Leg die  in de box en/of op andere plekken waar de kat graag in gaat liggen. Dit vinden ze over het algemeen niet prettig en ze zullen dan ook snel een ander plekje uitkiezen om te gaan liggen. Is dit niet succesvol, dan kun je altijd nog met een plantenspuit met water je kat corrigeren.

Hoe heb jij dit aangepakt?

Heb jij nog een goede tip over hoe je dit zelf met jouw huisdier hebt ervaren? Laat het ons dan vooral weten, wij nemen jullie waardevolle tips graag mee in ons werk binnen de gezinnen.