Recept – Dadelballetjes

Dadelballetjes

Wanneer je tijdens de zwangerschap, bevalling of daarna zin hebt in een verantwoord tussendoortje, kies dan voor deze heerlijke dadelballletjes. Verantwoord en een échte energiebooster.

Boodschappenlijstje

  • 15 verse dadels (Medjoul)
  • 1 kopje noten
  • Eventueel verse gember
  • Iets voor een buitenlaagje bijvoorbeeld geraspte kokos, cacao, gemalen hennepzaad, gehakte nootjes (pistache of zo)
  • Kokosolie of roomboter

En dan nu aan de slag!

 

  1. Hak de noten fijn, dit kan in een blender maar ook eventueel met een scherp mes.
  2. Ontpit de dadels en snij deze fijn of doe deze bij de noten in blender en mix het geheel tot een romige massa. Wanneer je het met het mes fijn snijdt, doe de dadels en noten dan in een schaal
  3. Voeg naar eigen wens gember toe. Wanneer je wat verse gember door een knoflookpers perst, kun je dit zo bij het mengsel voegen/
  4. Voeg een grote eetlepel kokosolie of roomboter bij de dadel noten mix.
  5. Zorg nu dat je een schaaltje en een plat bord hebt gepakt voor je handen vies zijn.
  6. Op het bord doe je de geraspte kokos (of wat je maar lekker vindt voor aan de buitenkant). Wanneer je meerdere soorten buitenkanten wilt, pak je gewoon meerdere borden waar je de verschillende ingrediënten voor de buitenkant op doet.
  7. Kneed nu alles met de hand of met de blender tot een mooi geheel.
  8. Maak je handen vochtig met wat water zodat je mooie dadelballetjes kunt draaien tot het mengsel op is.
  9. Rol de balletjes daarna de kokos, cacao etc.
  10. Leg de balletjes in een schaal en zet deze afgedekt in de koelkast.Na een uur zijn de balletjes klaar om gegeten te worden.

Tip: Je kan deze balletjes ook invriezen dan heb je een dadel ijsje

 

Foto: Freepik.com