Eerste kleine slokjes borstvoeding

Het gouden uur

Wanneer je net bevallen bent en je pasgeboren baby voelt je warme huid, dan gaat je kleintje vaak al tijdens het eerste contact op zoek naar de borst. En als je baby ongestoord zijn gang kan gaan, zal er een grote kans zijn dat hij/zij de borst zelf vindt en meteen goed kan drinken.

Die eerste kleine slokjes zijn van groot belang. Wij noemen dit ook wel “het gouden uur”. Als je je baby binnen één uur na de bevalling aanlegt, slaat je baby dit als het ware op in de hersentjes. Zo weet je hij/zij de volgende keer vaak goed hoe het weer aan de borst moet drinken.

Daarnaast heeft snel en frequent aanleggen nog meer pluspunten. Je baby krijgt direct het colostrum (eerste borstvoeding) binnen. Dit colostrum bevat veel anti-stoffen en heeft een laxerende werking waardoor je baby snel zijn darmen zal lozen. Hiermee heeft je baby minder kans op geel te worden.

Verder zal de baarmoeder door het drinken aan de borst goed kunnen samentrekken, waardoor bloedverlies beperkt blijft en je minder kans op infectie hebt.

Borstvoedingscoaching

Wij vinden het fijn om begeleiding bij borstvoeding te geven omdat wij als team zien hoeveel voordelen het geven van borstvoeding heeft. De eigenschappen van borstvoeding zijn zo groot en zo krachtig voor de pasgeboren baby.

Ons streven is om ouders hierin op een positieve manier te begeleiden waarbij vooral respect voor jou als moeder voorop staat.