Zwanger… wat moet je allemaal regelen – 9e maand

Zwanger wat moet ik allemaal regelen maand 9

Je baby kan nu elk moment komen, goed om dat alle belangrijke zaken geregeld te hebben. Van baby uitzet tot financiën, een prettig idee om goed voorbereid te zijn.

Financiële regelingen, laat je informeren

Goed om te weten dat iedereen die in Nederland woont of werkt en een kind verzorgt, recht heeft op kinderbijslag. Hiervoor hoef je van tevoren niets te doen. Wanneer je namelijk je kindje aan gaat geven bij het gemeentehuis van je gemeente krijgt de Sociale Verzekeringsbank automatisch bericht. Zij zullen je informatie sturen over hoe je kinderbijslag aan kunt vragen. Is het niet je eerste kindje? Dan wordt de kinderbijslag die je al ontvangt voor je andere kind(eren) automatisch aangepast.

Verder is het goed om te bekijken welke financiële regelingen er nog meer zijn voor ouders. Denk bijvoorbeeld aan het kind gebonden budget wanneer de kinderbijslag en je inkomen niet voldoende zijn om je kind te onderhouden. Maar ook bijvoorbeeld kinderopvangtoeslag wanneer jij en je partner beiden werken en je kindje naar de kinderopvang of het kinderdagverblijf gaat. Hoeveel je krijgt, is afhankelijk van je inkomen, het soort opvang en het aantal kinderen dat naar de opvang gaat. Op toeslagen.nl kun je meer lezen over de verschillende toeslagen die er zijn en wanneer je hiervoor in aanmerking komt

Nog een aantal praktische tips

Nu is ook het moment om een aantal praktische zaken te regelen. Zo kun je bijvoorbeeld alvast een voorraadje aanleggen in je vriezer met maaltijden. Zodat je in de hectische tijd na de bevalling altijd een makkelijke maaltijd in huis hebt.

Maar denk ook alvast na over wie jullie kind(eren) opvangt wanneer je naar het ziekenhuis moet voor de bevalling. En denk ook na over wie er kan zorgen voor jullie eventuele huisdier(en). Een prettige gedachte om dit al geregeld te hebben, dan heb je daar geen zorgen meer over wanneer het zover is.

Tot slot… geniet van deze laatste momenten van je zwangerschap!

Foto: freepik.com