Dit zijn de populairste kindernamen van 2022

Van alle zaken die je moet regelen en uitkiezen, kan het bepalen van de naam voor jullie kindje misschien wel het meest lastig zijn. Want het is toch de naam waaronder jullie kindje door zijn/haar leven zal gaan. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de naam jullie min of meere al vanuit de familie gegeven is van generatie op generatie. Hoe dan ook, het is een van de meest speciale beslissingen die je gaat nemen.

Populaire kindernamen top 10

Heb je inspiratie nodig bij het vinden van een mooie naam voor jullie kindje? Dan kan de lijst met populairste kindernamen je misschien helpen. Deze week heeft de Sociale Verzekeringsbank weer de lijst met populairste kindernamen van het afgelopen jaar bekend gemaakt. Voor de jongens is (net als de afgelopen 3 jaar ) Noah de populairste naam, bij de meisjes is Emma (vorig jaar nog op nummer 3) de populairste naam. Daarnaast is Sam de populairste genderneutrale naam van 2022.

De SVB publiceert elk jaar dit overzicht van de meest populaire kindernamen aan de hand van de namen de pasgeboren baby’s die zij doorkrijgen bij de aanvragen voor kinderbijslag die zij ontvangen.

Op de site www.svbkindernamen.nl kun je het hele overzicht bekijken. Daar staat ook een handig tooltje waarmee je kindernamen kunt zoeken op populariteit, beginletter of aantal letters. Handig wanneer je op zoek bent en inspiratie nodig hebt.