Zwanger … wat moet je allemaal regelen – 3e maand 

Zwanger - wat moet ik regelen - 3e maand

In de derde maand van je zwangerschap is het een mooi moment om de kraamzorg te gaan regelen. Na je bevalling heb je tijd nodig om te herstellen van zowel de zwangerschap als de bevalling. Ook zullen jullie samen moeten wennen aan de nieuwe (gezins)situatie. Daarom is het in Nederland zo geregeld dat je recht hebt op kraamzorg. 

De kraamzorg moet je overigens zelf aanvragen, het liefst dus als je ongeveer 3 maanden zwanger bent, maar zeker voordat je 20 weken zwanger bent. Kraamzorg regel je via een kraambureau. Om te zorgen dat je voor vergoeding in aanmerking komt, is het handig wanneer je een kraambureau kiest dat onder contract staat bij je zorgverzekeraar. Dat kan een mooi startpunt zijn voor je zoektocht naar kraamzorg die bij jou/jullie past. 

Wat kun je verwachten?

De kraamverzorgende heeft als belangrijkste taak om goed voor moeder en kind te zorgen. Ze houdt de lichaamstemperatuur in de gaten, controleert hechtingen en de hoeveelheid bloed die je verliest. En zorgt ze voor een goede hygiëne.

Ook zal de kraamverzorgende op weg helpen. Ze geeft uitleg over de dagelijkse verzorging van de baby (bv hoe je een luier verschoont, de baby in bad doet en aankleedt) en adviseert bij het geven van borstvoeding of flesvoeding. 

Ook wat kleine huishoudelijke klussen horen tot haar taken, maar zij is natuurlijk geen huishoudelijke hulp!

Ze is er écht voor jullie als gezin, heeft een luisterend oor en observeert je baby, jou en het gezin.

Meer weten over kraamzorg van De Kraamwolk?

Zoek je een betrouwbare, ervaren kraamverzorgster die persoonlijke aandacht heeft en geeft? Dan ben je bij de Kraamwolk, aan het juiste adres. Wij werken met een klein hecht team en bij ons staat een persoonlijke aanpak op de eerste plaats.

Voordat de bevalling begint zijn wij al een keer bij je op bezoek geweest voor kennismaking en om van je te horen wat jij belangrijk vindt in je kraamtijd. Fijn om te weten is dat jouw kraamverzorgende er de hele kraamperiode is, dus je krijgt niet te maken met nieuwe gezichten in een periode die zo intiem en persoonlijk is.

Bel met 085 – 078 77 88 en wij vertellen je graag meer. Een mailtje sturen mag ook: info@dekraamwolk.nl

Foto: wayhomestudio - nl.freepik.com