Zwanger … wat moet je allemaal regelen – 5e maand

Zwanger... wat moet je allemaal regelen - maand 5

Met de eerste 4 maanden achter de rug, kun je zo zoetjes aan beginnen met nadenken over wat je allemaal nodig hebt voor de kleine die op komst is. Hoog tijd dus om werk te gaan maken van je babyuitzet. Maar wat heb je allemaal nodig? En hoe zorg je dat je goed voorbereid bent?

Handige online babyuitzetlijstjes

Online kun je heel veel checklists vinden met welke spullen je allemaal nodig hebt om niet mis te grijpen na de geboorte. Natuurlijk zijn er de essentiële zaken zoals luiers, rompertjes, sokjes etc. Maar ook spullen die je voor je eigen persoonlijke verzorging nodig hebt. Zoals bijvoorbeeld zoogcompressen, tepelzalf en voedingsbh’s wanneer je borstvoeding gaat geven. Deze maand is een mooie tijd om daar werk van te maken.

Het kan zijn dat je van je zorgverzekeraar al een kraampakket hebt ontvangen wanneer je daarvoor verzekerd bent. Je kunt het pakket eventueel ook zelf samenstellen. In dit pakket zitten de medische artikelen die je minimaal nodig hebt tijdens en na de (thuis)bevalling. Spullen zoals een kraamverband en een matrasbeschermer.

Geboortekaartje uitkiezen

Nu is het ook tijd om na te denken over hoe je de wereld op de hoogte gaat brengen van de geboorte van jullie spruit. De keuze is geheel aan jullie en de mogelijkheden zijn onbeperkt! Er zijn heel veel sites waar je ruime keuze hebt uit verschillende soorten geboortekaartjes. Je kunt er natuurlijk ook kiezen voor een zelfontworpen geboortekaartje. Maar misschien bedenken jullie samen wel een geheel eigen manier om de geboorte van jullie zoon/dochter aan te kondigen. Wij zijn benieuwd!

Foto: wayhomestudio - nl.freepik.com