Zwanger … wat moet je allemaal regelen – 6e maand

Wanneer je 6 maanden zwanger bent, zul je merken dat je baby ook steeds meer meekrijgt van de wereld buiten de baarmoeder. Zo kan hij/zij geluiden horen die luid genoeg zijn en mee luisteren met wat jij zegt. Je baby kan zo jouw stem en die van je partner direct al ‘herkennen’. Dat is een fijn welkom in de wereld die helemaal nieuw is voor je kleintje!

Nu al kinderopvang regelen?

Het is nu ook tijd om na te denken over eventuele kinderopvang die je nodig hebt voor wanneer je weer aan het werk gaat. In sommige regio’s kan het voorkomen dat bepaalde kinderopvang locaties populair zijn en dus een wachtlijst hanteren. In sommige steden is het zelfs zo dat populaire basisscholen soms lange wachtlijsten hebben. Slim om van te voren te checken hoe het in jouw woonplaats zit.

Waar let je op bij de keuze van kinderopvang?

Het is best gek misschien om al aan kinderopvang te denken terwijl je baby nog niet eens geboren is. En waar let je dan allemaal op? Op de site van de Consumentenbond staat een handig checklist die je hierbij kan helpen. Vraag ook eens om je heen bij ouders die al gebruik maken van kinderopvang, dan hoor je het uit de eerste hand.

Vergeet deze maand vooral niet volop te genieten van de bewegingsvrijheid die je nog hebt. Je buik is voor je gevoel nu misschien groot, maar reken maar dat dit de komende 3 maanden alleen maar groter gaat worden.

 

Foto: Freepik – nl.freepik.com