Hoera zwanger! Maar wat moet je allemaal regelen in de 1e maand?

Zwanger - eerste maand

En dan opeens is het zover, de zwangerschapstest is positief. Je hebt er naar toegeleefd en dan is het moment daar je bent zwanger. Een mooi klein wonder gaat groeien en zich ontwikkelen in je buik.

Een bijzondere periode waarin je versteld zult staan van wat je lichaam allemaal kan. Ook een periode waarin je met het groeien van je buik ook steeds dichter bij het moment komt dat je jouw kleine in je armen kunt houden. Maar voordat het zover is, moet er nog veel gebeuren en ook geregeld worden. In 9 stappen vertellen wij je wat je per maand kunt verwachten en moet regelen. We beginnen (hoe kan het ook anders) bij de eerste maand.

1 – Eerste maand – Kies een verloskundige

Rond de 8e à 10e week heb je meestal je eerste afspraak met de verloskundige. Tussen de 9 en 12 weken krijg je je eerste echo. Hierna bezoek je de verloskundige elke 4 weken. Later wordt dat om de 2 weken en uiteindelijk elke week.

Bij complicaties of een medische indicatie vanwege bijvoorbeeld een chronische ziekte, word je doorverwezen naar de gynaecoloog of kinderarts.